Statistieken


Welkom op B.V.D. Blog. Ik ben de razende reporter Bryan en dit is mijn blog waar ik vaak wat op zet zo als Nummer van de week, Geloof, Andijker Nieuws en nog veel meer.
Blog Gids
Mogelijk gemaakt door Blogger.

maandag 22 september 2014
Op vrijdag 19 september was het weer zover. De jeugd van de Baptistengemeente stond weer aan de start van een weekend weg wat het begin van het nieuwe jeugdseizoen betekent. De locatie was dit jaar de Herikon in Putten. Voor de mensen die deze locatie niet kennen, de naam betekent “de Heer is Koning”. Het thema dit jaar was: “Walking with God”.

Omstreeks 19.00 uur druppelden de eerste auto’s binnen en werd de jeugd welkom geheten met heerlijke pizzapunten en broodjes knakworst. Het betekende het begin van een fantastisch weekend met een fantastische groep!
Nadat iedereen geïnstalleerd was hebben we het weekend geopend met een gave zangdienst welke werd geleid door Harmen Denekamp en Marco Schoenmakers. Hierna hebben we onder leiding van Menno van Dokkum God’s woord geopend. Vervolgens hebben we een variant op het ‘ik hou van Holland’ spel gespeeld waarbij de vele talenten van onze jeugd optimaal benut werden. Van topografie, spelling, algemene kennis tot zoveel mogelijk spekjes in je mond stoppen en “fluffy bunny” zeggen; niets is voor onze jeugd te gek!


Verrassing

Het werd (laat) avond en het werd (vroeg) morgen. De zaterdag was aangebroken. De wekker ging om 08.00 uur alweer. Gelukkig heeft de jeugd niet veel slaap nodig J
We begonnen de dag goed door met de jeugd even stil te zijn voor God en te lezen in Zijn Woord.
Na een heerlijk ontbijtje kwam er iemand van Junior (een jongeren organisatie gericht op God en survival) spreken.
Na het middageten kwam de verrassing van het weekend! We gingen met z’n allen naar het Klimbos in Ermelo. Variërend van 5 tot 9 meter hoog in de bomen een parcours afleggen. Dat is natuurlijk te gek! Helaas werd dit even onderbroken door een onweersbui. Maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, we konden op deze manier extra lang genieten van God’s natuur.

Eindelijk was het zover…

Toen we rond 18.00 uur weer terug waren hadden we behoorlijk wat trek gekregen en om de dag helemaal compleet te maken stond er patat voor ons klaar. De jarenlange wens van veel jongeren ging hiermee in vervulling. Altijd maar weer macaroni en nooit patat. Na het eten kwam de energie weer helemaal terug en mochten we God weer groot maken met muziek. Dit keer was het Mark Holleman die kwam spreken. Mark Holleman is een onwijs energieke jongen van 24 die vol van Jezus is en daar ook vol passie en enthousiasme over vertelt. Mark sprak erover dat wij vaak als kippen leven, erg gericht naar de grond, terwijl wij mogen leven als een arend, geboren om te vliegen. Na deze fantastische studie werd er op verzoek van de jeugd nog een bonte avond gehouden. Weer kwamen er vele talenten naar boven! Om één voorbeeld te noemen; wie kan er nou een ballon scheren zonder dat deze knapt? Onze jeugd dus! Maar er bleek nog steeds energie in de groep te zitten, zodat ze op eigen verzoek kilometers ver weg zijn gedropt om lekker terug te wandelen en zelf de weg weer terug te vinden.

Lees je Bijbel…

Het werd (heel laat) avond en het werd (weer vroeg) morgen. De zondag was aangebroken. De studie werd wederom geleid door Mark Holleman. Uit volle borst werd gezongen; “Lees je bijbel, bid elke dag”. Mark benadrukte het belang hiervan en natuurlijk het belang van zondag naar de kerk gaan.

Na weer een heerlijke lunch moesten we alles helaas alweer opruimen en rond 13.00 uur vertrokken de auto’s weer richting West-Friesland.

Wij hebben echt ontzettend genoten en zien uit naar een mooi nieuw jaar!
Lieve groet, Steven en Christa van Dokkum en Menno en Daphne van Dokkum

0 reacties:

Een reactie posten