Statistieken


Welkom op B.V.D. Blog. Ik ben de razende reporter Bryan en dit is mijn blog waar ik vaak wat op zet zo als Nummer van de week, Geloof, Andijker Nieuws en nog veel meer.
Blog Gids
Mogelijk gemaakt door Blogger.

zaterdag 6 september 2014
PolitieBericht
Archief foto
ANDIJK | Het carillon word  hersteld en opnieuw in de verf gezet, het carillon krijgt groot onderhoud en dat is ook zeker nodig, gezien de groene aanslag en schimmel op het hout. Ook wordt het repertoire van de liedjes met honderden titels uitgebreid. De gemeente gaat ook het bedieningssysteem aanpassen.

De Dorpsraad Andijk  heeft dit allemaal in werking gezet. Er was destijds sprake van dat het carillon en de vlaggenmasten samen met het voormalige gemeentehuis zouden worden verkocht, maar de koper van het voormalige gemeentehuis dacht er anders over. Zodoende blijft het carillon nu toch in handen van Andijk. De gemeente blijft eigenaar van het carillon en neemt de kosten op zich. De Dorpsraad gevraagd om een oogje in het zeil te houden, want vanuit Wognum heeft de Gemeente  er geen kijk op.
Naast het carillon zorgt de Dorpsraad ook dat er bijvoorbeeld met Koningsdag, dodenherdenking of andere gebeurtenissen er in de twee vlaggenmasten voor het carillon een vlag hangt.

0 reacties:

Een reactie posten